Skipass inclus!
Werfenweng - Relaxare şi distracţie la zăpadă în Pongau!

Aşezarea primitoare Werfenweng este situată la cca. 902 m altitudine în Pongau. Se numără printre membrii "Alpine Pearls", o distincţie deosebită acordată pnetur turism ecologic. Oaspeţii care călătoresc cu trenul, sau nu îţi folosesc maşina, sunt răsplătiţi cu o garanţie de mobilitate gratuită. Aşa puteţi profita de o plimbare prin Salzburg (la cca. 50 m) sau în Bischofshofen (cca. 15 km). Posibilităţile de petrecere a timpului liber im Werfenweng sunt variate: există un patinoar, diverse pârtii de schi fond şi un derdeluş de 6 km. În plus există posibilitatea de a face plimbări romantice cu sania trasă de cai, drumeţii cu rachetele de zăpadă, paragliding şi Lama-Trekking. La muzeul FIS aflaţi multe informaţii interesante despre istoria schiului. În Werfenweng vă aşteaptă autenticitate şi tradiţie cu tot confortul care face parte din o vacanţă frumoasă.

Având în vedere că Werfenweng este o mică aşezare cu un domeniu schiabil compact, pentru familii, oferta de Après-Ski este surprinzătoare. La cabanele din domeniul schiabil găsiţi garantat distracţie, un îndrăgit punct de întâlnire înainte coborârii definitive în vale fiind terasa Bischlinghöhe. Mai târziu atmosfera se încinge la Eiky Treff, la staţia de vale a instalaţiei Ikarus, şi la Stoa Alm la staţia de vale a Dorfbahn. Din când în când organizează şi cazările cu restaurant din localitate petreceri animate, la care Après-Ski se întinde până târziu în seară. Adevărul este însă că în Werfenweng serile sunt mai degrabă liniştite. Datorită unui concept de mobilitate foarte avansat aveţi posibilitatea de a explora împrejurimile la activităţi gratuite, şi după încheierea zilei de schi: pe schiurile înguste de schi fond, la săniuş, la o plimbare idilică cu trăsura sau la Lama-Trekking. După patinaj pe lacul Wengsee vă puteţi încălzi la primitoarea Seealmstüberl. Pe iubitorii de drumeţii îi aşteaptă în jurul Werfenweng mai multe trasee mai mici şi mai mari potrivite pentru familii. Mergeţi prin fermecătorea natură înzăpezită a Wengerau şi ajungeţi în 30 minute la localul Tennenblick sau în jur de o oră la Gamsblickalm. Pe drum treceţi de exemplu pe lângă prima bancă pentru drumeţi cu instalaţie fotovoltaică. Werfenweng este considerat în plus un hotspot pentru parapantă: la Bischling condiţiile sunt de multe ori ideale pentru experienţa de neuitat!

Cu skipass-ul "Werfenweng" vă stau la dispoziţie 27 km de pârtii şi nouă instalaţii pe cablu. Domeniul schiabil situat la o altitudine de în jur de între 1000 până la 1850 m este situat în o vale laterală a Salzach şi este foarte potrivit pentru familii. Instalaţii de înzăpezire moderne şi cu mare acoperire în domeniu sunt în funcţionare până în Aprilie. Pentru copii şi începători există chiar la staţia de vale a cabinei de 8 locuri Ikarus, în Zaglau, un teritoriu de antrenament dedicat lor. Tot în Zaglau-Arena găsesc şi snowboarderii şi schiorii un funpark cu diverse obstacole, cu diferite grade de dificultate. Numeroase coborâri uşoare şi medii vă aşteaptă la Ladenberg (1716 m) şi Bischlinghöhe (1834 m). Şi freeriderii au destule de făcut, având în vedere condiţiile de de zăpadă: Delicatese deosebite sunt coborârea panoramică până la staţia de vale Rosnerköpfl şi derdeluşul de la Strussingalm – ambele cu 6 km.

Clasic sau skating – în Werfenweng cei care practică această disciplină nordică au de unde alege. Oferta de schi fond din Wengtal cuprinde o reţea cu 5 pârtii, cu un total de 30 km lungime, din care două pârtii au 3 respectiv 9 km pentru stil skating. În inima reţelei se află pârtia de 9 km Wengerauloipe, care duce din centrul staţiunii până la finalul văii. Deosebit de interesantă este pârtia panoramică, pe platoul însorit de la Zistelberg: pe cei 6 km de pârtie de dificultate medie vă bucuraţi de o vedere de neuitat asupra munţilor Tennengebirge şi Pongau, cu vârful Hochgründeck. Variate sunt şi pârtiile de Eulersberg, unde vă stau la dispoziţie 3 km, fie pentru stil clasic, fie pentru skating. Pentru folosirea pârtiilor de schi fond se percepe o taxă de 3 €/zi sau 10 €/săptămână (drept rezervat schimbărilor, detalii la destinaţie).

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Apartement Haas, Pongau - Ski amadé, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta