Vernago – concediu relaxant la lac!

Lago di Vernago se află la o altitudine de 1700 m, în partea superioară a Văii Senales. Cu toate acestea, Vernago nu a fost mereu pe lac. Abia în anii 1950 a fost construit zidul de baraj, înalt de 65 m și astfel s-a format lacul. Opt ferme vechi s-au scufundat în apă în acel moment. Primăvara, când nivelul apei este scăzut, turnul capelei care se afla în mijlocul fermelor încă mai iese din apă. Vara lacul fascinează prin culoarea sa verde smarald incomparabilă, iar iarna Vernagt este punctul de plecare optim pentru excursii l+n domeniile schiabile glaciare din apropiere - și, în același timp, alternativa mai liniștită la satul sportiv Maso Corto.

Vernago şi Val Senales vă pun la dispoziţie împrejurimile ideale pentru un concediu diversificat. După o zi pe pârtie vă puteţi desfăta cu o cină delicioasă la unul dintre restaurantele din staţiune. O ofertă variată de après-ski găsiţi în localitatea învecinată Maso Corto - ajungeţi cu autobuzul sau cu instalaţia pe cablu. Seara poate continua în unul dintre baruri, cum ar fi Leo's Pub sau Platzl-Bar.

Domeniul schiabil glaciar Gheţar Val Senales pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă 42 km de pârtii şi 13 instalaţii pe cablu. Telescaunele cu timpi de aşteptare reduşi se întind până la cota 3212 m în domeniul schiabil cu siguranţă de zăpadă ridicată. Cu instalaţia pe cablu Schnalstaler Gletscherbahn şi cu telescaunele ajungeţi din Maso Corto direct în domeniul schiabil. Pârtiile se împart în mod egal între pârtii albastre, roşii şi negre, astfel că toţi schiorii găsesc pârtii pe măsura abilităţilor lor. Gheţarul este şi un areal foarte îndrăgit de echipele naţionale şi internaţionale de schi alpin şi schi fond. Aici sunt îndeplinite condiţiile ideale pentru exerciţii eficiente, astfel că deja din septembrie pârtia Grawand, cu ale sale porţiuni de dificultate uşoară şi medie este folosită pentru competiţii. În zona de exersare se pun la bătaie cca. 40 de porţiuni de pârtie, iar din 2015 este chiar şi un serviciu de închiriere de tije şi burghiuri pentru porţi. O excursie de neratat pentru iubitorii schiului de tură este turul Gheţarului Ötzi. Turul gheţarului din zona alpină porneşte de la staţia de munte a instalaţiei pe cablu Schnalstal Gletscherbahn şi trece peste Hochjochferner (peste gheţar) până la Tisenjoch, la cota 3212 m unde a fost descoperită renumita mumie Ötzi. Aici este chiar şi un monument dedicat "Uomo del Similaun". Circuitul de drumeţie durează între 7- 8 ore şi poate fi efectuat din primăvară, fiind o rută atractivă pentru iubitorii de drumeţii.

Pentru schiorii de fond, Vernago și zona înconjurătoare sunt în urcare. În funcție de vreme și de condițiile de zăpadă, pe ghețar (3.050 m) veți găsi un traseu de schi fond cu o lungime cuprinsă între 5 și 10 km, precum și un traseu de 2 km la cabana Lazaun (2.450 m). Datorită condițiilor bune, traseele de schi fond de la altitudine înaltă servesc deja ca teren de antrenament pentru mai multe echipe naționale în toamnă. Dacă este suficientă zăpadă, în vale, în apropiere de Unser Frau, este pregătită o pistă de 3 km, combinată cu un traseu de drumeții de iarnă.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Apartamente Texel, Val Senales, Italia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta