Skipass inclus!
Hüttau im Pongau – polul liniştii în mijlocul Landului Salzburg!

Chiar în Salzburger Pongau, între Bischofshofen şi Radstadt, veţi găsi fermecătorul sat Hüttau-Niedernfritz, cu în jur de 1600 de locuitori. Pensiunile primitoare, hotelurile tradiţionale şi hanurile rustice primesc în fiecare iarnă numeroşi oaspeţi, în căutare de relaxare dar şi de mişcare. Cu panorama sa montană frumoasă şi situarea liniştită dar totuşi centrală staţiunea este un punct de pornire ideal pentru schi, ture şi drumeţii. Câteva din atracţiile renumite uşor de accesat din Hüttau sunt lumea îngheţată a Eisriesenwelt, Salzkammergut, cheile Lichtensteinerklamm sau oraşul lui Mozart, Salzburg. La 709 m deasupra nivelului mării vă aşteaptă romantica capitală a districtului, St. Johann im Pongau şi domeniul schiabil ideal pentru familii Werfenweng la cca. 20 minute de condus. La marea regiune Salzburger Sportwelt ajungeţi pe autostrada ist Tauernautobahn în doar 15 minute, iar cei 240 de km de pârtii nu lasă nimic de dorit.

Pentru distracţie în afara pârtiei, vă stă la dispoziţie curling, snowtubing şi numeroase derdeluşuri în împrejurimi. Din inima staţiunii, puteţi descoperi împrejurimile prin intermediul cărărilor de drumeţii. Hüttau este cunoscut pentru exploatarea minereurilor, ca de altfel întreaga regiune, din secolul XIV. În consecinţă, numele său se trage de la numeroasele cabane folosite în Weyeranger între Hüttau şi Niedernfritz, unde era prelucrat minereul. Azi, vizitatorii expoziţiei minei "Kupferzeche Hüttau" îşi pot face o idee despre acele vremuri. În localitatea aflaţi tot felul de curiozităţi despre mineritul în Hüttau.

La doar 15 minute de condus de Hüttau veţi găsi accesul la "Ski amadé", cea mai mare regiune de spoturi de iarnă din Austria, în care skipass-ul inclus cu acelaşi nume vă permite acces la incredibili 760 km de pârtii şi 270 de instalaţii pe cablu. Din Flachau instalaţiile pe cablu vă duc direct la Salzburger Sportwelt şi astfel la oferta de pârtii gigantică. Doar în Sportwelt vă stau la dispoziţie 240 km de pârtii şi 92 instalaţii pe cablu. Leagănele largi de schi Kleinarl/Flachauwinkl/Zauchensee şi Flachau/Wagrain/St. Johann sunt atracţiile principale ale asociaţiei şi renumite şi prin intermediul a evenimente cum ar fi Cupa Mondială de Schi Alpin din Flachau. Die "Ski amadé" reuneşte regiunile Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Hochkönig, Gastein şi Großarl În plus vă stau la dispoziţie în întregul domeniu schiabil, la refugii şi staţiile instalaţiilor pe cablu în jur de 400 de hot-spots Wi-Fi. Pentru cei care preferă drumuri mai scurte şi preferă un număr mai mic de pârtii: în doar 20 de minute ajungeţi cu maşina la domeniul schiabil Werfenweng, cu 9 instalaţii pe cablu şi 27 de km de pârtii foarte bine pregătite şi cu toate gradele de dificultate - de la uşor la mediu, în orice caz o alegere bună pentru familii. Reperul principal este coborârea panoramică de 6 km, care acoperă 800 km de pârtii şi este destul de exigentă.

Sporturile nordice sunt în Sportwelt Salzburg la loc de cinste, fiind foarte populare. Un total de 260 km de pârtii de schi fond stau la dispoziţia schiorilor şi skateri-lor! Doar în localitatea Werfenweng, aflat în vecinătatea staţiunii Hüttau se întind 33 km de pârtii de schi fond la o altitudine medie de 1000 m. Populara pârtie de schi fond a maratonului Tauern se întinde pe 60 km în întregul Sportwelt. Pârtia Die Tauern este legată direct cu multe alte pârtii şi oferă diversitate şi distracţie de iarnă într-un cadru superb.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Apartamente Hubertus, Pongau - Ski amadé, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta